V petih razredih je decembra zelo pestro. Učenci so se namreč pripravljali na humanitarni koncert, na katerem so nastopili s pesmijo, ki so jo prevedli pri pouku glasbene umetnosti. Res je – ta prevod je njihov! Gre za skladbo Jingle Bells Rock, ki so jo petarji naslovili kar: »Zvončki so«. In kako bi lepše začinili priprave na koncert kot tako, da najprej nastopijo tudi drugje?

Na nastop smo se odpravili kar z mestnim avtobusom. Učiteljice: Janja Srečkar, Zvonka Robič in Saša Vlah smo skrbno pazile in preštevale učence, ki pa so se kljub razburljivemu pričakovanju nastopa lepo obnašali in na kraj nastopa smo prispeli točno. Organizatorji so nas sprejeli z nasmehom in nam celo dodelili veliko garderobo, kjer smo se lahko upeli, še zadnjič povadili pesmi ter naredili načrt, kako bomo prišli na oder.

Seveda ni manjkal tudi pozdravni vzklik pred nastopom. Združili smo roke v sredino in ob vzkliku »Nove Fužine!« so roke poletele v zrak, hkrati pa smo čutili, da smo pripravljeni.

Na odru nas je prijazna napovedovalka napovedala, učenci pa so se postavili na svoja mesta. S pesmijo Dan ljubezni se niso zazibali le naši pevci, temveč tudi občinstvo. Nekateri v občinstvu se niso mogli premagati in so zapeli z nami. Nostalgija je prevzela vse prisotne. Čeprav smo imeli na sporedu še eno točko, je nastop prekinil bučen aplavz.

Točko Zvončki so je napovedovalka pospremila z začudenjem: »Kaj ni še malo prezgodaj za spomladanske zvončke?« Razložili smo ji, da gre za božične zvončke in odobravajoče se je nasmehnila.

Učenci v tej skladbi zares uživajo, saj so jo sami prevajali in to se na njihovem nastopu takoj opazi. Veselo, navdušeno in radoživo so nas s pesmijo pospremili v ta praznični čas in publika je po njihovem nastopu glasno vzklikala in ploskala.

Da se je nastop zares sladko zaključil, so poskrbeli organizatorji prireditve, ki so po nastopu nastopajočim razdelili sladka presenečenja.

Učenci so se strinjali, da jim je bilo lepo nastopiti na prireditvi in strinjali so se: še velikokrat bomo skupaj peli!  

Članek spisala: Janja Srečkar, zborovodja

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost