Med 29. 9. in 5. 10. sva se Renato Planinšek in Marko Hrovat udeležila izobraževanja v okvirju projekta SAFER, Erasmus+, ki je potekalo v Estoniji, natančneje v mestu Pärnu. Mesto leži na jugozahodni obali te baltske države.
Projekt nosi ime SAFER, kar je kratica za »Schools act for equal rights.« Rdeča nit izobraževanja je bil sovražni govor. Govorili smo o rasizmu, enakosti in pravičnosti LGBT,  idr. Ugotavljali smo, da sistem zatiranja deluje, kadar se lahko združijo predsodki, moč in privilegiji. Seznanili smo se s »piramido sovraštva«, katere vrh predstavlja genocid. Lotili smo se številnih zanimivih nalog in izzivov.
Izobraževanje je potekalo od ponedeljka do petka, v dopoldanskem in popoldanskem času. Po vsakem izobraževalnem dnevu smo naredili refleksijo. Celotno izobraževanje smo zaključili s pridobljenim potrdilom o prisotnosti na izobraževanju, odšli pa smo bogatejši za določena znanja iz obravnavane tematike.

Zapisal: Renato Planinšek

Izvedba projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina predstavitve je izključno odgovornost avtorja  in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost