POZDRAV UČENCEM IN STARŠEM OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Dragi učenci, spoštovani starši, počitnice se zaključujejo in v torek 1. 9. 2020 se začne novo šolsko leto. Med počitnicami smo bili v veliki negotovosti, kako se bo šolsko leto 2020/21 pričelo in v zadnjih dneh avgusta smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli informacije ter smernice, navodila in priporočila.

Zaposleni v šoli pripravljamo vse potrebno, da bo začetek šolskega dela kar se da prijeten in spodbuden.

Vsi, ki delamo na šoli, učenci in starši, bomo do novembra v posebni situaciji, saj smo porazdeljeni na  tri lokacije:

1. r. Podružnica Šentjakob

2.- 6. r. Kampus

7.- 9. r .Aškerčeva

Urejeni so avtobusni prevozi, prehrana, JV in OPB.

 Izvajanje pouka in aktivnosti bo skladno z omejitvami, ki jih določa Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pouk praviloma poteka v matičnih učilnicah, po urniku, ki v največji možni meri preprečuje mešanje učencev med seboj. Učenci med odmori praviloma ostajajo v učilnicah.

 V šolo lahko vstopajo le zdrave osebe in sicer učenci, zaposleni oziroma obiskovalci. 

Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje: Otrok zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV- Otroku ni bila odrejena karantena. V zadnjih 14 dneh  zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije. Če se bodo pri  otroku pojavili  znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.  Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2
pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi.

 Do prvih roditeljskih sestankov bomo pripravili spletno šolsko Publikacijo, kjer boste našli osnovne podatke. Veliko informacij lahko najdete tudi na spletni strani šole. 

INFORMACIJE GLEDE PRVEGA ŠOLSKEGA DNE

Prvi šolski dan v novem šolskem letu je poseben dogodek in želimo si, da ga bodo prav vsi učenci ohranili v lepem spominu.

PRVI RAZRED: V šolske prostore bodo prvič stopili prvošolci, katere bodo učiteljice prvih razredov ob 9.30 pričakale pred šolo v Šentjakobu. Po uvodnem pozdravu in kratki predstavi bodo učenci odšli v razrede, starši pa jih bodo počakali pred šolo. 

2. – 6.r: Jutranjega varstva za 2. in 3.r, 1.9.2020 NI. Učenci se zberejo na postajališču ob določeni uri in se organizirano odpeljejo v Kampus. Prvi dve uri bosta RU, potem imajo tri ure pouka po urniku. Organizirana je malica, kosilo in OPB. Domov odhajajo organizirano z avtobusi, po razporedu.

7. – 9.r: Učenci se zberejo na postajališču ob določeni uri in se organizirano odpeljejo na Aškerčevo. Imajo dve uri RU in dve uri pouka po urniku. Ta dan za učence organizirana malica, kosila NI. Ob 12.00 uri se bodo z avtobusom organizirano odpeljali v Fužine.

Da vzpostavljamo čim manj stresnih situacij in dobro organizacijo, se je potrebno držati navedenih ur odhoda in prihoda avtobusov.

Na avtobusu naj bodo učenci zaščiteni z masko in upoštevajo higienska priporočila NIJZ za izvajanje prevoza šolarjev. Učenci nad 12 let naj med gibanjem na hodnikih, sanitarijah… držijo socialno distanco oz. nosijo maske. Za učence od 6 let dalje pa naj starši za čas odmorov in gibanja učencev  izven razreda sami presodijo, ali bodo učenci nadeli maske.

Učencem želimo uspešen in srečen začetek šolskega leta.

Učencem želimo uspešen in srečen začetek šolskega leta.

Da bo za vse nas VARNO, delujmo PREUDARNO!

Želim si, da bo naše sodelovanje uspešno.

Damjana Korošec, ravnateljica

(Skupno 606 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost